U15: gorenjski derbi pripadel gostom

V 9. krogu 1. lige U15 Zahod je na igrišče v Gorajtah prišel gorenjski sosed Triglav. Glede na položaj na lestvici so prišli kot izraziti favoriti in na koncu so to, na žalost domačih navijačev, tudi upravičili.

V prvem polčasu smo lahko spremljali pravo nogometno poslastico gorenjskih mladcev. Hitra in borbena igra na obeh straneh ter številne priložnosti so dvigovali srčni utrip navijačev obeh ekip. Čeprav so imeli gostje iz Kranja več zrelih priložnosti, so domači fantje uspeli ubraniti vse njihove napade in ohraniti mrežo nedotaknjeno.

V začetku drugega polčasa je igralcem Triglava le uspelo streti močan odpor domačinov in doseči vodilni zadetek. Naši fantje se po prejetem zadetku niso predali in so nekajkrat ogrozili gostujoča vrata, vendar žoge niso uspeli spraviti v mrežo. So pa zato na drugi strani gostje dosegli še en zadetek, nakar so mladim loškim upom malo pošle moči in so do konca tekme morali še dvakrat pobrati žogo iz svoje mreže.

Čeprav končni rezultat 0:4 kaže na lahko zmago gostov, smo bili večji del tekme priča napetemu obračunu. Velja še omeniti, da so se ob odsotnosti nekaterih stalnih igralcev prve enajsterice (kartoni in bolezni), zelo dobro odrezali in predvsem srčno borili njihovi soborci iz klopi.